Skip to main content

Trainingsaanbod

Incompany trainingen
Trainingen verzorgen wij bij u op het bedrijf of op een andere, door u gekozen locatie. Groepen bestaan uit ongeveer 12 personen om persoonlijke aandacht te garanderen.

Maatwerk
Onze trainingen zijn maatwerktrainingen. Dat betekent dat wij niet met klant en klare producten werken. Voor iedere individuele klant maken wij een naslagwerk met aansprekende, praktijkgerichte voorbeelden en oefeningen.

Leren is doen
Leren is doen is het motto van Lexicon; Taaladvies & Taaltraining. Trainingsbijeenkomsten hebben daarom altijd een interactief karakter. Dit betekent dat na een korte uitleg van de theorie deelnemers direct met het geleerde aan de slag gaan; individueel of in groepjes.

Werkwijze tijdens trainingstrajecten
Trainingstrajecten bestaan uit 3 fases: de intakefase, de trainingsfase en de afrondingsfase. Tijdens de intakefase onderzoekt de trainer de leerwensen van de organisatie en de individuele deelnemers. Dit kan met behulp van een vragenlijst die iedere individuele deelnemer invult of door middel van gesprekken met de deelnemers. Aan de hand van de informatie maakt de trainer het naslagwerk op maat en ontwerpt aansprekende oefeningen. Hierna volgt de eigenlijke training. Tijdens de afrondingsfase ontvangt de opdrachtgever een evaluatierapport. Eventuele adviezen kunnen mondeling of schriftelijk gegeven worden.